Fabriekskwartier brengt je thuis

Fabriekskwartier is de naam van een nieuwe woonbuurt aan de Piushaven in Tilburg. Een stoere wijk met een ruw randje. Een toonbeeld van duurzaamheid met een industriële uitstraling. Al deze elementen komen bij elkaar in een innovatief plan, dat wij de komende jaren ontwikkelen en realiseren.

Unieke locatie
De ligging dichtbij het centrum van Tilburg, midden in het Piushavengebied en tegen de AaBe-fabriek aan, maakt Fabriekskwartier tot een unieke plek. Horeca, winkels, water; alle gewenste functies zijn aanwezig om hier een dynamische woonomgeving te creëren. Tegelijkertijd kenmerkt deze plek zich door rust. Het gebied ligt in de luwte van drukke verkeerswegen zodat nieuwe bewoners profiteren van de kwaliteiten van de stad en een thuis vinden in de geborgenheid van hun woonbuurt.


Duurzaam wonen

Fabriekskwartier wordt een voorbeeld op het gebied van duurzaam wonen. Hier komt een energievriendelijke ontwikkeling met een variatie aan woningen en een groene openbare ruimte van hoge kwaliteit. Hier is sprake van innovatie van mobiliteit, water en groen en ruimte voor ontmoeting. Daarnaast komt er een diversiteit aan woningtypen en ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid aan huis. Bij de ontwikkeling zijn de actuele wensen van de actieve stedeling leidend. Vervolgens leggen wij de lat hoog ten aanzien van de uitvoering.

Kenmerken

Status In ontwikkeling
Plaats Piushaven zuidzijde - Tilburg
Aantal woningen N.t.b.
Architect n.t.b.
Stedenbouwkundigen Ruimtelijke denkers Wissing
Aannemer n.t.b.
Projectsite www.fabriekskwartier.nl

Projecten

 

 

naar boven