Oude Leijoever

In Koolhoven Buiten woon je midden in een natuurgebied. Op 25 hectare ruig en afwisselend landschap, waar Schotse Hooglanders grazen, is een nieuw woongebied gerealiseerd. De woningen in dit prachtige natuurgebied werden uiterst zorgvuldig ingepast. De natuur heeft, en houdt de hoofdrol.

Het deelplan Oude Leijoever is het meest zuidelijke deelplan van Koolhoven Buiten en grenst aan de bosrand van de Bredaseweg en de Dongevallei: een uniek waterrijk natuurgebied.Oude Leijoever is ruim van opzet met brede straatprofielen en veel groen. Op twee plekken in het deelplan wordt de natuur de wijk ingetrokken.

Woningen

De woningen zijn ontworpen met maximale invloed op indeling en afwerking. Voor de kleurstelling van de woningen is gekozen voor diverse aardtinten die zich naadloos in de natuur zullen voegen. De houtkleurige kozijnen en details en de gemêleerde bakstenen en keramische pannen in bruintint geven de woningen een rijke en natuurlijke uitstraling.

Kenmerken koopwoningen

Status Gerealiseerd
Plaats Tilburg, Zwammerdamstraat
Aantal woningen 73 grondgebonden koopwoningen
Architect DAT Architecten
Aannemer Bouwbedrijf André Doevendans - Van der Weegen Bouwgroep

Kenmerken huurwoningen

Status Gerealiseerd
Plaats Tilburg, Zegveldstraat
Aantal woningen 27 huurwoningen
Opdrachtgever Dennenheuvel Vastgoed B.V.
Architect DAT Architecten
Aannemer Alphons Coolen Bouw B.V.

Duurzaam appartementencomplex

In het plan is in opdracht van TBV Wonen een duurzaam appartementencomplex ontwikkeld volgens het 0-op-de-meter principe. De bergingen behorende bij de appartementen zijn ondergebracht in twee in het landschap ingepaste boerenschuren. De daken van zowel het appartementencomplex als de schuren zijn benut om de benodigde (bijna 600!) zonnepanelen te positioneren.

Kenmerken appartementen

Status Gerealiseerd
Plaats Tilburg, Zwartsluishof
Aantal woningen 41 appartementen sociale huur
Opdrachtgever TBV Wonen
Architect DAT Architecten
Aannemer Alphons Coolen Bouw

Interieur

Projecten

 

 

naar boven